Nieuws

OTN gestart met duikwerkzaamheden in Berlijn

23 augustus 2013

OTN verricht voor de Duitse bouwondernemingen Züblin en Bilfinger duikwerkzaamheden voor de Berlijnse metro. De werkzaamheden zijn nodig voor de aanleg van een nieuwe S-Bahn lijn (S21), die aansluiting krijgt met het centraal station van Berlijn (Hauptbahnhof). De contractwaarde voor de duikopdracht is EUR 1,23 miljoen. De werkzaamheden vinden plaats van zomer 2013 tot en met december 2015.

OTN_Berlijn_nieuwsIMG 

Een team van specialisten op het gebied van onderwaterwerken is bij Strukton ondergebracht in het deelbedrijf OTN. Voor de Berlijnse metro worden deze specialisten ingezet voor de technische werkzaamheden. De werkzaamheden bestaan uit het aanbrengen van onderwaterbeton (ca. 9.600 m3), duikinspecties, schoonmaken van diepwanden, plaatsen van damwanden en uitvoeren van constructiewerkzaamheden.

De nieuwe metrolijn kruist ondergronds het spoorwegennet, vergelijkbaar met de Noord/Zuidlijn onder het Centraal Station in Amsterdam.

De opdracht in Berlijn past bij de ambitie van Strukton om met een aantal specialismen de internationale markt te bedienen. In de markt railsystemen opereert Strukton al langere tijd op internationale schaal en in de markt civiele infrastructuur neemt dit steeds meer toe. Zo mocht Strukton onlangs een megacontract tekenen voor de aanleg van drie metrolijnen in Riyadh (Saoedi-Arabië) en treft het bedrijf voorbereidingen om in de zomer van 2014 caissons af te zinken voor de kust van Venetië. Deze caissons zijn onderdeel van de aanleg van een stormvloedkering om Venetië te beschermen tegen overstromingen.