Nieuws

OTN stort laatste fase Aquaduct Amstelhoek

04 juni 2013

De N201 tussen Hoofddorp en Uithoorn (Amstelhoek) wordt omgelegd en verbeterd om aan de eisen van het verkeersaanbod te kunnen voldoen. De 335 meter lange, 10 meter brede tunnel, het zogenaamde Aquaduct Amstelhoek, loopt onder de Amstel door.

foto 7 

Het aquaduct heeft twee rijstroken, één voor iedere rijrichting, met een gesloten gedeelte onder de Amstel (het Amstel-Drechtkanaal) van zo'n 135 meter. Hiermee is het aquaduct het meest ingrijpende onderdeel van de wegomlegging.

De korte tunnel is in vijf bouwkuipen uitgevoerd, waarbij in de diepe kuipen prefab betonpalen en GEWI-ankers zijn geïnstalleerd als trekelementen voor de onderwaterbetonvloer. OTN heeft in onderaanneming het onderwaterbeton per bouwkuip aangebracht. De laatste bouwkuip en daarmee de laatste fase, tussen de reeds gerealiseerde onderwaterbetonvloeren, werd woensdag 8 mei jl. gerealiseerd.

Na voldoende uitharding van de onderwaterbeton is de bouwkuip inmiddels leeggepompt. Hiermee heeft OTN ervoor gezorgd dat de hoofdaannemer de constructievloer en de waterdichte voegverbinding kan aanbrengen.