Nieuws

Zeer grote duikopdracht: Begeleiding onderwaterbeton stort nieuwe Botlekbrug

01 november 2012

Met acht man sterk houden de duikers van OTN onder de waterspiegel de stort van de eerste van de drie pijlers van de nieuwe Botlekbrug over de Oude Maas bij Hoogvliet in de gaten. Ze zijn er verantwoordelijk voor dat het onderwaterbeton zich goed verdeelt tussen 300 ton wapening en 2000 vierkante meter bekisting.

Om dit goed te kunnen uitvoeren is er per pijler is een damwand gemaakt welke tot -20 meter diep is uitgegraven, waarna deze volgestort wordt met beton. In totaal 12.500 m3 per pijler.

Om het beton snel en efficiënt te kunnen verwerken is een leidingstelsel aangebracht vanaf het lospunt van de betonmixers naar de pijler over de oude Botlekbrug. Als back-up is er ook een reserveleiding aangelegd zodat de werkzaamheden ten allen tijden door kunnen gaan.

Donderdagmiddag 25 oktober zijn de werkzaamheden gestart met het storten van 125m3 per uur. In totaal wordt het beton in ca. 100 uren gestort. De werkzaamheden gaan dag en nacht door.
Maandag 29 oktober zijn de werkzaamheden afgerond.

De duikbegeleiding is uitgevoerd in opdracht van A-Lanes A15 (Strukton, Ballast Nedam, John Laing en Strabag)

Meer informatie

Voor meer informatie over de Botlekbrug en het project A-lanes A15, waar de Botlekbrug onderdeel van uitmaakt, kijk op www.verbredinga15.nl