Parkeergarage Damsterdiep, Groningen

In het bruisende centrum van Groningen heeft Onderwater Techniek Nederland (OTN) de duikwerkzaamheden uitgevoerd voor Combinatie Molhoek Strukton, welke in opdracht van hoofdaannemer Combinatie Strukton Damsterdiep het complete grondwerk heeft uitgevoerd.

Opdrachtgever:
Gemeente Groningen
Locatie:
Groningen
Duikers Damsterdiep [project_carr]
04012010512 [project_carr]

Project

De werkzaamheden bestonden voor OTN onder andere uit het schoonmaken van de bouwkuipwanden en de palen, slib wegzuigen en het storten van het onderwaterbeton. Vanwege de omvang van het project is de bouwkuip in drie fases vervaardigd. Het storten van het onderwaterbeton is eveneens gefaseerd uitgevoerd.

De ligging van de bouwkuip is bijzonder, midden in het drukke centrum van Groningen. Dit vraagt om extra zorg en aandacht voor de omgeving. Winkelend publiek mag geen hinder ondervinden van de werkzaamheden.

Met een totale lengte van 248 meter is het een van de langste ondergrondse parkeergarages in Nederland. De nieuwe parkeergarage biedt ruimte aan circa 600 personenwagens en bestaat uit twee parkeerdekken met een in- en uitrit vanaf maaiveld.

Het project, in opdracht van de gemeente Groningen, is in uitvoering genomen door de Combinatie Strukton Damsterdiep, bestaande uit Strukton Civiel en Reef Infra.